INLOGGEN
«»

Guns tegen rozen ( Parijs)

Heavy metal klanken door engelen
uitgedragen overstemmen het
geweld van de terrorist. Lange
haren, snoeiharde gitaren wijken
niet zomaar voor de wapens
van de religieuze extremist.

Het geweld van de guns tegen de
rozen met boerka dwang tegen het
vrije muzikale verkeer; in een
schreeuwen om een islamitische
revolutie tegen headbangers stuit
men altijd op het harde leer.

Met muziek wordt in diversiteit
gestreden voor pacifisme op de podia
vol religieus geweld. Sterven fans om
hun passie in een wereld waar alleen
bloedwraak om de Almacht telt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Guns tegen rozen ( Parijs)’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.