INLOGGEN
«»

BOEMELTOON

Heel de warme zomerdag
zijn mensen op het land
het geurende hooi
dat broeierig wacht
aan het keren en verspreiden

armen en benen voelen zwaar
het zweet stroomt uitdagend
langs ieders huid en verdampt
on snel plaats te maken
voor volgende stralen

maar de harde zwoegers
worden elk uur weer
even opgemonterd

het kleine treintje rijdt trouw
zijn korte rit langs velden
waarbij de leeuwerik opeens
verbaasd hoog opvliegt
al stijgend het schallende lied
opbeurend met arbeid vermengt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘BOEMELTOON’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.