DOEN ZONDER DWANG

Han Messie

Een bijl vol vurige ondernemingslust
danst onvermoeibaar in keurige maat.
Liggende, gepelde stammen die zij slaat
ondergaan hun verandering gerust.

Het vernuftige hakwerk klieft, krimpt en kust
het klinkende hout, dat al schokkend vergaat,
zich snel en ongedwongen houwen laat
tot een tafel met bank, plomp maar zelfbewust.

Uit het ruwe meubel verrijzen bloemen,
noden tot stil, ingetogen leven;
biienstemmen in hun kelken zoemen:

"Menig schepsel wil zijn doel nastreven.
Wat mag in 't vooruitzicht opdoemen?
Laat dit blijmoedig worden gegeven."

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Waar wil men naar streven? We slagen steeds het beste met het werk, dat ons aangeboren is en wat voor onze levensweg bestemd is.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DOEN ZONDER DWANG’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.