INLOGGEN
«»

Bedompte geur in de bus

Nooit meer zul jij die benauwde, bedompte geur
vergeten Je hebt in een meer dan overvolle bus
gestaan of gezeten

Gelukkig greep jij tijdig die zo handige stang toen
je als een verzopen kat het voertuig binnenkwam...
En dan dat geworstel láter, je moest er weer uit!

Het betere ellebogenwerk en geroep, luider dan
luid naar de chauffeur: je bént al zo laat en wilt er
NU uit die jou evenwel toch vergat in druk verkeer

Hij reed in vliegende haast en je bereikt, hangend
aan de paal, eindelijk een halte waarna jij je moe
eindelijk naar je voordeur verplaatste.

Je hebt niet eens de kracht meer om je grote
irritatie te uiten... De bus is allang weg en je loopt
binnen He, he, eindelijk! Je eet, bah! straks ook
nog van die nare spruiten.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bedompte geur in de bus’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.