Alvast afspreken voor 2e Pinksterdag

Dakoyria

Ik spreek alvast met haar af, voor de tweede
Pinksterdag voor een bezoekje aan het strand
Kortstondig op een houten bankje beland
Gebracht door de vlotte Valys-taxi en we kopen
ons vrijwel meteen een vruchten softijsje

Heel helder zien we het beeld dat een vissers-
vrouw voorstelt en daar is neergezet, met aan de
onderkant een verzwaring aangebracht dat bij
storm omvallen, afdoende belet

Het is tamelijk druk op het strand; menigeen
houdt van de zilte zeelucht vermengd met die van
gebakken vis.....
De tijd houden we angstvallig in de gaten of soms
die Valys er al weer is?

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Alvast afspreken voor 2e Pinksterdag’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.