Autos

Ies 't Hart

Op de parkeerplaats staan ze in het gelid
Rood en blauw grijs zwart en wit
Op de wegen snellen ze voort
Zoemen en brommen wat je dan hoort

Vrachtwagens beladen op weg
Hebben ze pech versperren ze de weg
Ambulance,brandweerauto en politiewagen
Moeten soms door het verkeer heen jagen

De auto is een begerenswaardig ding
Het brengt je steeds naar je bestemming
Naar Groningen of naar Maastricht
Naar Rome of naar Berlijn wellicht

Auto's rijden maar heen en weer
In files en het bijna chaotisch stadsverkeer
Van huis naar werk van werk naar huis
Is dat een klein beetje een gekkenhuis

Hoe moet het dan carpoolen,slapen op je werk
Het hoeft niet,de economie is nog sterk
En die vervuiling die beruchte CeeOtwee
elektrisch rijden helpt ons mee

De straten in de binnen stad
staan vol auto's zag je dat
Een kind kan daar haast niet spelen
Moet de ruimte met voertuigen delen

En dan die verkeersongelukken
Dronken chauffeurs zijn echte krukken
Mens en dier lopen dan gevaar
Ik verzin het niet het is gewoon waar

Ies


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ies 't Hart (Actief sinds: 10-12-2014)

Informatie bij het gedicht

De auto is zo populair,men wil er geen kwaad over horen .Nadelen zijn er echter wel

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Autos’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.