INLOGGEN
«»

Elektrische fiets en Solex

Tussen de bedrijven door voer ik met hem een
alleraardigst gesprek
Mijn nog heel erg jonge hulp in de huishouding,
is hier volkomen op zijn plek...

vertellend over zijn eigenlijke woonplaats
Per fiets te bereiken ja, soms in vliegende haast
Zijn heerlijke voertuig, wel electrisch voorzien
Echt van deze tijd, heel veel heb ik er al gezien

Ik verhaal van mijn Solex, waarmee ik toen naar
mijn werk ging Stomverbaasd vraagt hij me:
Wat is dat dan voor een ding? Van ver voor zijn
tijd is hij daarmee volkomen onbekend

Daarom leg ik hem het een en ander uit,
hem tot volle tevredenheid gestemd.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Elektrische fiets en Solex’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.