OUDE SCHICHT

Han Messie

Het kleine autootje met twee stoelen
en hoge, open kap toont trots zijn fel rood,
houdt zich ondanks ouderdom stoer en groot,
rijdt over bergen, door moeraspoelen.

Menigmaal heeft het wagentje doelen
vol loerend gevaar of geheim, botst en stoot,
staat soms gedeukt, brandend aan verwoesting bloot,
om toch steeds verwinning en herstel te voelen.

Het voertuig, gekoesterd door heer Bommel,
toont de wereld oersterke levenswil,
bromt bij elke reis als een blije hommel.

Vriend Tom Poes, in strubbeling de wijze spil,
bestrijdt dikwijls onvoorzien gerommel,
geeft het stuur dan een mild heersende wil.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De Oude schicht is een kleine auto uit het jaar 1928, waarvan heer Bommel en Tom Poes tot in eeuwigheid gebruik van blijven maken.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘OUDE SCHICHT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.