INLOGGEN
«»

Geen fietstochten meer

Fietstochten als kind? Nooit zag ik toen daarin
een bezwaar Ik deed het domweg; bij regen
dat ik schuilen ging Of ik klopte aan bij een
boerderij waar men mij hartelijk ontving

En tegenwoordig zie ik overal problemen:
vallen in 'the middle of nowhere'... Geen mens
die je helpt en je hebt het dan heel zwaar
Drijfnat kom je uiteindelijk wel thuis, je band

zo akelig zacht... Lek? Het voelt niet pluis
Je hebt het compleet gehad, vooralsnog geen
tweede keer!
Je trekt snel droge,schone kleding aan

met meer dan frisse tegenzin en maakt jezelf
wat warms
Genoten wel? Ach, wat heet Geen uitgesproken
die-hard meer zoals vroeger

Ongemakken treffen je harder, je voelt je veel
vlugger angstig.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geen fietstochten meer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.