INLOGGEN
«»

Een inschattingsfout

Kennelijk heb ik het iets verkeerd ingeschat
Rond 10 uur een bus nemen... Tieners
versperren het smalle gangpad

Gelukkig verlaten zij in groten getale het
voertuig Ik zie nog net kans hen in me op te
nemen, minder dan vroeger zo ruig

Strakke jeans, kapotte knieƫn, zwarte laarsjes
aan Jonge meiden met los wapperende haren
zie ik haastig voorbij gaan

Blauw en zwart zijn de toon aangevende kleuren
De bus vertrekt, sluit supersnel haar deuren
Ik wiebel wat met de vaart van het voertuig mee

soms wel dat die een bocht afsnee
Het is nu niet de tijd voor verdere dromerij;
een overstapbus is snel, rijdt zomaar voorbij

Het loopt echter goed en met veel geraas kom
ik op de bestemde plaats
Daar is nog mijn fiets die wacht Mijn missie is
perfect volbracht.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een inschattingsfout’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.