INLOGGEN
«»

Ouderwetse groene trein

Het was een bekend verschijnsel in mijn jeugd:
treinen voorzien van groene banken
Ook een spiegel sierde het interieur; mede fraaie
ingelijste foto's te bekijken
De compartimenten waren gescheiden door een
schuifdeur

De armleuning van de groene bank kende een
ingebouwde asbak Jouw jas hing dichtbij het
raampje aan een haakje dat vrijwel nooit brak
Een pracht van een gelegenheid voor enige
conversatie of mogelijk studie van andermans
gezicht...

De conducteur knipte nog de kartonnen vervoers-
bewijzen en meteen de verdere trip toegelicht
Hoe zou ik kunnen vergeten die zo'n reis te vaak
heeft gedaan? Als het erg druk was stond je opeen
gepropt in een benauwd halletje Ook dáár nog een
stóel, uit de muur geklapt en vlug bezetten gegaan

De trein zette zich verder in beweging met een bruuske
schok
Je hield je halsoverkop vast aan beschikbare stangen,
stootte ook nog tegen onbekenden
Je mompelde vlug: Sorry! en daarmee hield het dan wel
op.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ouderwetse groene trein’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.