INLOGGEN
«»

Schoon ondergoed

Het had opgehouden met hozen
maar een voorbijganger had gekozen
duizenden druppeltjes te sproeien op zijn voorruit
en dat zorgde samen met die regenboog in de dampkring
voor een dramatische pointillistische fonkeling

andere weggebruikers hadden niet opgelet
en waren druk doende met hun i-Pad
of trachtend nog gauw vóór die ander te ritsen
hijzelf maakte geen haast en lette op het flitsen

van stiekem verborgen mobiele flitsteams
met hun camera's en wagens anoniem
en keek vooral uit naar achteropkomend verkeer
want van die wegreuzen had hij een afkeer

die waren dikwijls te laat met hun noodstop
dan vlogen ze in je kont, wat een strop
total-loss en jij gewond in de ziekenwagen
die met jou overal doorheen zal jagen

verpleegster verzorgt je en kijkt je vriendelijk aan
en vraagt of je de pijn wel kunt doorstaan
maar daar brandt dan natuurlijk de vraag:
heb ik wel schoon ondergoed aan vandaag?


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schoon ondergoed’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.