Weer eens met de bus...

Dakoyria

Sinds lange tijd rijd ik weer eens met de bus
Hoewel een heel grote, erg volgepropt dus
Razendsnel bezet ik een plaatsje dichtbij
het raam, een crime betekent voor mij staan.

Door de beslagen ruiten zie ik weinig tot niets
Een omroepende blikken stem meldt mij
tenminste nog 'iets' Toch gaat het fout en ik
rijd een halte te ver door Va veel geduw en
getrek verlaat ik het voertuig dichtbij het
spoor.

Na heel veel gezoek en gevraag bereik ik
eindelijk mijn overstapplaats hoor!
Niets ten nadele gezegd van ' Hét' Openbaar
Vervoer.....
Maar veranderde lijnnummers en tijden in
een al heel donker buiten.

Ik kan me beslist iets leukers bedenken en
naar vroeg thuis zijn écht wel kunnen fluiten!

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Weer eens met de bus...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.