Doorgaan

Youri B.

Dagen niet geslapen,
Besef van tijd verloren.
Welke dag is het vandaag?
De speed werkt naar behoren.

Stoppen gaat nog niet,
Ik blijf nog even doorgaan.
Hoe lang ben ik al wakker?
Ik kan toch nog op m'n benen staan.

Lijn na lijn, joint na joint.
Blik na blik, pil na pil.
Totdat ik helemaal weg ben.
Hoe feller, hoe liever ik het wil.

Even rusten en weer door.
Niet blijven hangen in die loomheid.
Snel weer een lijn pakken.
Proberen vergeten, die realiteit.

Ja, zo gaat het vlug.
Het leven passeert me gewoon.
Ik ben maar met één ding bezig.
Verslaving draagt de kroon.

Een dag niet gevruikt,
Is een dag niet geleefd.
Tenminste, voor zo lang,
Als m'n hart het niet begeeft.

Het doet me niet meer veel.
Ik ben het al gewend.
Steeds dezelfde keuzes maken.
Het is me maar al te bekend.

Bij dit zogezegd goed voelen,
Zal ik ook blijven afzien.
Uiteindelijk betaal ik de prijs,
En krijg ik wat ik verdien.







Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Youri B. (Actief sinds: 07-07-2020)

Informatie bij het gedicht

2de poging tot gedicht.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Doorgaan’ van Youri B. zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.