In gesprek

Moeder en Verslaafd

‘Ja, nu naar me luisteren graag!’
Jij ook een goedemorgen.

‘Weet je al wat je gaat doen vandaag?’
Mezelf een leuke dag zonder jou bezorgen.

‘Ik heb een geweldig goed idee’.
Ik wil het helemaal niet horen.

‘Neem je wel voldoende centen mee?'
Ik ben net wakker, ga jij lekker iemand anders storen!

‘Ik beloof je dat ik me zal gedragen’.
Dat beloof je me iedere dag.

‘Ik zal je niet om het uiterste vragen’.
Je zei dat het allemaal aan mij lag.

‘Ik wil dat je je lekker voelt’.
Soms voel ik me slechter dan daarvoor.

‘Ik heb het eerder echt niet zo bedoeld’.
Ik ga nu echt niet meer luisteren hoor.

Als ik je nu een afspraak met je maak’.
Die ken ik al dus stop nu maar.

‘Als je de hoeveelheid beperkt en ik daar voor waak'.
Je krijgt het vandaag echt niet voor elkaar.

‘Niks en niemand hoeft het te weten’.
Het is al lang niet stiekem meer.

‘Ben je onze leuke dagen vergeten?'
Ik wil het gewoon niet nog een keer.

‘Je kunt niet zonder mij dat weet je’.
Er komt een dag dat je stil zal zijn.

‘Ik verzacht je lijden gewoon een beetje’.
En dat ik ga leven zonder jouw pijn.

‘Die dag is echter nog niet vandaag’.
Ik wou dat je ophield met zeuren.

‘Als ik het nu voor de laatste keer vraag?'
En dan zal het nooit meer gebeuren?!

‘Nog 1 keertje doen dan maar’?
Ja, maar voor de allerlaatste keer.

‘Zo krijg ik het altijd voor elkaar'.
En ik geloof het weer.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Moeder en Verslaafd (Actief sinds: 01-12-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In gesprek’ van Moeder en Verslaafd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.