INLOGGEN

Gedichten over verslavingen

Gedichtjes en gedichten over verslavingen en verslaafd zijn aan drank, drugs, etc. vind je binnen deze aparte rubriek op Dichters.nl. Voor elke soort verslaving is er wel een toepasselijk gedichtje te vinden. De gedichten zijn onder andere gemaakt door dichters die een verslaafde in hun omgeving hadden of hebben, maar ook door dichters die vroeger zelf ergens aan verslaafd waren.

Heb je zelf één of meerdere verslavings gedichten voor deze rubriek, of wil je korte gedichtjes over verslavingen maken voor deze rubriek? Stuur je gedicht of gedichten dan ter plaatsing naar ons in via de button Gedicht maken/plaatsen. Hartelijk dank!


Een Strijd tegen Drugsverslaving Afscheidsbrief 
Alcohol verslaafd Alleen jijzelf 
Alleen verder Als banden mensen binden 
Als rook om je hoofd is verdwenen Anonimiteitsverlies 
Arme verslaafde jongens en meiden Beetgare broccoli 
Begin Bier 
blauw bloed Crack 
Dagtaak De alcoholduivel 
De angst blijft De catharsis 
De Clochard De drank in de man 
De drank in de man DE DRUK ONTLOPEN .... 
De fles De kroeg 
De sigaar De Sluipmoordenaar  
De sluipmoordenaar De zon is toch al op 
Dichter die Dacht achterdochtig Diep van binnen 
Dit ben ik Donderwolken 
Door de mand genomen Doorgaan 
Drama in 3 akten Drank 
Drank Drank in de man 
Drankje kopen Drankverslaafd 
Een laatste shot Een shot 
Eerlijk Eindelijk vrij 
Elke zondagmiddag Fikse kater 
Hard drugs Het einde 
Hield wel van je! Hij sneed zich 
Hoe nu verder? Iedereen is ..... 
Ik kan het niet alleen Ik stop nu echt 
Immoreel ! In evenwicht ! 
In gesprek Je onmacht 
Jouw beste vriend Junkie dealertje 
Leiden of lijden Leven op straat 
Levens kapotgemaakt Liet zich piepelen 
Lot van de dronkaard Macht of onmacht 
Mensen zoals jij  Mijn geld duurt een week 
Mijn laatste brief Mijn vrije val 
Mijnheer de dokter Moedeloos 
Najaar Neut 
Niet verslaafd, hoor Nog één lijntje 
Nog één rondje Nog eentje 
Nu is het voorbij! Ode aan de alcohol 
olifant Onverbeterlijk 
Onvermijdelijk OPLADEN (40) !!! 
Opnieuw beginnen Opzouten 
Over de drempel Over Leven 
Overpeinzingen van een lijk Pijn mag je voelen ! 
RENNEN (2) !!! Rust 
Slikken Smachten naar 
Sneeuwval Stamcafé 
Stille moordenaar Stop rokers 
Strijd Tegen wil en dank 
Tegenstelling door drank THUIS 
Toch gezien Twee levens 
Tweeënveertig Valkuil 
VAN TE ZWAK .... Vang je me? 
Vaste klant Vechten 
Vel en geen papier Verandering  
verandering Verdoofd gevoel 
VERSLAAFD !!! Verslaafd (2) ! 
Verslaafd tuig Verslaafde slons 
Verslavende gewoonte Verslaving 
Verslaving VERSLAVING AF !!! 
Verslavingen vertraging VERSTIKKEN !!! 
vervloekt kalmeermiddel Vervulde wenselijkheid 
Verwelkt Vluchtmisdrijf 
Voorafgaand advies Waakzaamheid 
waarom Weer eens teveel? 
Weer zo'n avond Weg peuk 
Wisselgeld Witte pulver 
Witte Sauvignon Zo ben jij 
Zonder Jou Zonder schaamte 
Zoveelste smoes