Verhuizen naar elders

Dakoyria

Een verhuiswagen draait bij ons de wijk in:
van tamelijk ver, uit het Gelderse Arnhem
Ook ikzelf kende lang geleden zo'n
gebeurtenis; eveneens in februari en veel
sneeuw onderweg, de koude heel fel

Armoedig dan hoor, zoveel aan narigheid
Wel omringd door veel hulp en onophoudelijk
in touw Op de rijksweg rijden met een slak-
kegang Sneeuwflarden waar doorheen je
nauwelijks kwam

De geschiedenis herhaalt zich weer: ik kwam
en ging Nu jongere mensen, gehoorzamend
aan hun innerlijk verlangen, bijeen een heel
ding.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verhuizen naar elders’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.