Vervangen door... de levensloop

Dakoyria

Zelfs de scholen die ik ooit bezocht, zijn
allang niet meer daar In díe tijd hyper
modern! Vervangen door? Ach, wist ik
het maar

Zo is nu eenmaal de levensloop, vaak
wacht niet meer dan een brute sloop
Ikzelf zal ooit eveneens vergaan, wat van
mij nog rest? Niet meer dan stof en men

zal over mij praten totdat ook dit stokt...
Niets bestaat immers voor eeuwig?
Soms toch wél voorwerpen in een oud
scheepswrak gepropt

Af en toe zelfs onder tientallen meters
zandlagen in een woestijn;de soms
verbluffende restanten van wie of wat
zij eens mochten zijn.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vervangen door... de levensloop’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.