INLOGGEN
«»

SPIJS VOOR STRIJD

Romes wachtende arena 's
hebben 's avonds
in hun stenen kelderkamers
lange rijen tafels
waarover schaduwen
uit fakkels en olielampen
wild soms traag heen en weer dansen

de zwaardvechters van morgen
eten en drinken zich propvol
genieten allemaal met smaak
kauwen en slokken gulzig
brullen grove grappen
uiten speelse dreigementen
vergeten voor deze nacht
wie de volgende dag
zijn tafelgenoot of makker
zal moeten bekampen
hem de doodsteek geven
wellicht zelf door een vriend doorboord

buiten wacht in de duisternis
schoon zand van het strijdperk
op spoedig wapengekletter
verlangt naar heldenbloed.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

De Romeinen hadden zwaardvechters, die elkaar op leven en dood moesten bestrijden in de Arena. De avond voor de spelen kregen die mannen een uitgebreide en gezamenlijke maaltijd zonder te weten wie de volgende dag tegenover hen zou staan. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘SPIJS VOOR STRIJD’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.