Toekomst

Valentijn

Als ik “toekomst” opschrijf is de toekomst al verleden
Is een klok zonder wijzers nog wel een uurwerk
Kun je de temperatuur van de tijd opmeten
Welke planten gedijen het best in een tijdperk

In het heden te leven wat betekent dat
Hoe klinkt een knal die uren duurt
Hebben kalkoenen een toekomstplan
Gaat de tijd langzamer in een afbraakbuurt

Waarom zie ik niet hoe stengels groeien
Hoelang duurt maximaal een gebeurtenis
Verdwenen pijn, is deze nog na te voelen
Na hoeveel jaar is een gebroken hart geschiedenis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Toekomst’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.