Zo lang mogelijk tijd doorbrengen!

Dakoyria

Ik breng van harte geregeld tijd nog met hen door
We delen hoofdzakelijk menig tijdvak, maar ik ben
dan jonger hoor!
Met lede ogen zie ik hen hard achteruit gaan
Iedere gelegenheid grijpen we aan elkaar opnieuw
ontmoeten te gaan

Dit alles geschiedt in een bijna koortsachtige haast
Over aangekondigd en kort verzuim niet zo erg meer
verbaasd
Maar in de tijd die we nog denken te hebben, gretig
ons drankje gedronken en opnieuw naar lekkers getast

Volop gespreksstof dan daar die nog prima bij de situatie
past. Luchtig is de toon, narigheid stellen we niet meer zo
tentoon We genieten van wat ons past; een zingende
vogel, de zon die zomaar verdwijnt in een glas.....

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo lang mogelijk tijd doorbrengen!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.