DE RUSTELOZE TIJD

Joop Hagen

Hoor,
hoor het lied van gisteren,
van vervlogen en voorbij
zoals het gisteren nog klonk, maar
nimmer meer zal klinken
de tijd vreet ooit gezongen noten

Hoor nu toch, luister niet weg
het klinkt door merg en been
dwars door alle tijden,
weigert ongehoord te blijven, weet
van geen wijken, geen nagalm,
geen langgerekte echo te zijn

Zo bespeelt de tijd een instrument
goed gestemd, harmonieus
met het tikken van de klok, het ruisen
van de branding, het trillen
van een snaar, het zingen
van een vogel in het voorjaar

Geen tijd zonder beweging,
zonder ritme geen bestaan, geen zijn
alleen volmaakte stilte.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE RUSTELOZE TIJD’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.