INLOGGEN
«»

Over anijsmelk en meer

Opeens schiet mij wat aardigs tebinnen
van vroeger... Oma en ik 's avonds geen
koffie, maar anijsmelk
Voor ons beiden een blokje in de hete
vloeistof, voorzichtig uit een beker
proevend

Je doorwarmde zo fijn in het barre jaar-
getij Er waren de gevoerde pantoffels
De oliekachel steviger brandend, dat is
er nu niet meer bij
Het is o zo makkelijk om te idealiseren,
het wordt steeds mooier in fantasieland

Over de talrijke ongemakken rep je maar
niet meer Ook vandaag de dag is er teveel
aan de hand!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Over anijsmelk en meer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.