INLOGGEN
«»

Draaien om niets

We draaien rond......rondom de zon
en al wat draait, ......om wat dan ook
dat wordt vanzelf....ook zelf iets ronds
Mijn hoofd is vol, .....mijn hoofd is ijl
het bed is groot.......en wij zijn klein
we zijn wel echt, ....maar snel voorbij

We draaien rond,.....rondom de zon
de sterren draaien...om elkaar
een echt heelal.......rondom het niets
dat overal...............maar even is
en dan opnieuw.......weer alles is
al is het oud,...........toch blijft het jong

Dat zijn wij ook,.......ons leven lang
Ik ben voldaan,........want wij zijn een
Ik houd van jou........we draaien rond
hoog bovenin...........de wereldkroon
tezamen op.............het grote bed
waar liefde schept....en ik besta

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

'Because' ('Omdat', 1969, John Lennon) // Keltische symboliek: Fern (de Els), die niet rot in het water en altijd stand houdt; de Els dient zich te laten leiden door Bran (de gezegende god van de geestenwereld) en de Vos (het symbool van diplomatie) // Bundel 'Lilith's Krachten' #79 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Draaien om niets’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.