INLOGGEN
«»

Een klok zegt niks

Een klok zegt niks,
alleen maar hoe laat het is.

Zo veel mensen in tijdnood,
een klok zegt niks.

In een samenleving,
waarin wijzers mensen de baas zijn.

Zo’n grote mensenmassa,
en de wijzerplaat zo klein.

Klokjes in overvloed,
wat is nou tijd,
welke loopt nou goed?

Wees maar niet bang voor de tijd,
't is niet belangrijk.

Je bent rijk aan tijd,
dus houdt moed.

Een klok zegt alleen maar hoelaat het is,
een klok zegt niks.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

John de Groot
Actief sinds: 27-05-2019Informatie bij het gedicht:

Ik heb dit gedicht bedacht en geschreven tijdens een college in mijn eerste jaar Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (2006). Ik studeerde in Zwolle, hogeschool Windesheim. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een klok zegt niks’ van John de Groot zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.