INLOGGEN
«»

Nogal vastliggende verhoudingen

In die tijd genomen waren verhoudingen zeer
overzichtelijk, streng gesproken woorden nogal
eens heel stichtelijk

Daarom juist vormde ik een meer dan gebruikelijke
uitzondering op de regel: oranje was compleet in de
ban gedaan!

Koninginnedag? Ik mocht geen oranje haarstrik dragen
gaan! De rode strijdkreet droeg men thuis volop in het
vaandel Hoe ík me daarbij voelde? Anders dan anderen
waarvan ik hartgrondig báálde!

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nogal vastliggende verhoudingen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.