Kosmisch krabje

Zywa

Bemoste treden prikkelen buiten
mijn bereik mijn fantasie
Hier is vergeten een koning

gestorven, een geest heeft hij niet
achtergelaten, een schat misschien
maar je zou alles moeten afbreken

om dat te weten te komen
En zo gaat het ook, langzaam
wortel voor wortel, spriet

voor spriet, druppel voor druppel
regen, zon en vorst, leven, en dood
Ook die is tijdelijk, al duurt het

heel wat seizoenen om overwoekerd
geraakt uiteen te vallen en weg
te spoelen in een nieuw leven

Het is het gewone gekriebel
in de huid van moeder aarde -
kort van duur, niet de moeite

waard om er een kosmische hand
naar uit te steken voor een krabje

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Binnenplaats van het Orgelpark --- "Maar geel en glanzend blijft het goud" (1981, Albert Alberts) --- Bundel "Waaizand"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kosmisch krabje’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.