INLOGGEN
«»

Foto van toen

Foto van toen

Weet u nog
Waar we het vorige week over hadden
Ze is net wakker
Ze zat te slapen in haar stoel
Een oude dame
Van begin negentig
Het is donderdagochtend
Een uur of tien
Ze is zo moe de laatste tijd
Ze kijkt me vriendelijk aan
Inderdaad
We hadden het over de winkel
De kapperszaak
Aan de Karel Doormanstraat
Die van uw man
Tevens een parfumerie

Ik heb iets meegenomen
Een cadeautje voor u
Ik geef haar
Een geplastificeerde
Uitgeprinte zwart wit foto
Van de straat uit 1956
Daarop duidelijk te zien
De winkel met haar naam
En daarboven
De woning
Waar ze bijna zeventig jaar
Gelukkig was
Ze was pas tweeëntwintig
Nu is ze oud
Ze kijkt naar de foto
Met grote ogen
De herinneringen
Komen een voor een
Opnieuw naar boven
De kapsalon
Het was er altijd druk
Er stonden maar liefst
Vijftien stoelen
En kijk
Voor het raam
Van het appartement erboven
Zie je de schemerlamp
Met ouderwetse lampenkap
We hadden van die mooie
Groene stoelen
Ik vraag me af
Of ik die nog heb
Mijn man rookte zoveel
De gordijnen werden altijd geel
Op een dag is hij er zomaar mee gestopt
Ach, als hij deze foto
Toch eens zou kunnen zien
Mijn zus woonde trouwens
In de woning boven ons
Jammer dat ze er niet meer is

Deze foto mag u hebben
Zodat u ernaar kunt kijken
Wanneer u dat zelf wilt
Hier speelde uw hele leven zich af
In de goede oude tijd
Ze geeft me een dikke kus
Op mijn linker wang
De traantjes in haar ogen
Weerspiegelen het ochtendlicht
Ik word er verlegen van
Ik schenk thee voor haar in
Op zijn Engels met melk
En dan ga ik weer op pad

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Foto van toen’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.