INLOGGEN
«»

tijdsbesef

vijf jaar is enorm machtig veel
wanneer je vijftien bent
je kan niet langer wachten
het vrije leven in te stappen

ben je veertig
tikt de klok
voortdurend in je kop
het werk, de kinderen naar de sport
de regelingen, de rekeningen
je wil alleen maar rust
al is het op een godvergeten plek

vijf jaar is een flits
als de kalender zestig is

en zeventig?
je leeft dag in dag uit
van dag tot dag
zolang het mag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘tijdsbesef’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.