INLOGGEN
«»

De pen

DE PEN

De welbekende kroontjespen
die ik al van jongs af ken,
waarmee ik op school ben opgegroeid,
mee heb schoongeschreven en geknoeid.

Waar heel sierlijk mee kon worden geschreven,
zelfs door verschillende druk gingen de letters leven.
Mede door een juiste aanzet,
verschenen de letters dan dun of vet.

Want was men aan de kroontjespen gewend
dan waren de mogelijkheden ongekend.
Maar die kroontjespen als opvolger van de ganzenveer
is alweer een kleinood van weleer.

Daar we steeds naar vernieuwingen verlangen
werd ook hij al ras door de balpen vervangen.
Meesters en juffen waren daarmee niet blij
ook al kwam er een eind aan veel geknoeierij.

Zij stelden ten lange lesten
je zou er je handschrift maar mee verpesten.
Doch ook de balpen hield geen stand
een ieder loopt nu met een iphone in de hand.

En terwijl de juf en meester er van baalt
dat ook het mooie handschrift weer is achterhaald
is het chatten op de scholen nu volledig in.
Zij accepteren het met gepaste tegenzin

Een Pc, laptop of tablet
krijgen de kinderen nu voor gezet.
Terwijl de leraren met een beschaamt gezicht
door hun leerlingen over die apparaten worden onderricht.
Dd J.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De pen’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.