90's

Lesley Biest

Tijden vliegen voorbij , wij die blij waren met een cadeau ,
zoals destijds de supervette Super Nintendo ,
ja die klassieke dingen die ons bij blijven ,
in ons geheugen opgeslagen bij de mensen ja op die eigen harde schijven .

Het buiten voetballen en elkaar roepen aan de deur ,
en als iemand een scheetkussen op een stoel neerlegde lachte we ons een scheur .

Van de gewone gameboy ja wij hadden geen Nintendo3Ds ,
de Disney films van Belle en het beest tot Hercules .

En schooltas neer en de Gel pen ,
alles vertellen tegenover je vrienden en vriendinnen via het toen populaire MSN

Van Nintendo met Mario en Kirby ,
tot ons eigen elektronische huisdier ja Furby .

De tijd van gabbbers en Ruffneck, en je voelde jezelf groot ,
als je met je vriend of vriendin traktaties uit mocht delen en je in iedere klas aan de juf of meester een traktatie aanbood .

De Playstation 1 ,
ja het klassieke spel ja die eindbaas Dr Neo Cortex in Crash Bandicoot was echt gemeen .

De Gangsta rap die toen werd geïntroduceerd ,
ja met 2Pac en Biggie Smalls liep een vriendschap uit op haat ja daar tussen de East en West Coast liep het helemaal verkeerd .

De zomerhit van Loona Vamos A la Playa ,
A mi me guista bailar .

Een tijd die we nooit vergeten want het was onze jeugd ,
de tijd waaraan we terugdenken dat doet ons deugd .

Maar vooral de herinneringen van een tijd als kind met geen zorgen nee totaal geen stress ,
gewoon nog een schoolbord die niet digitaal was op de basis scholen in de les .

Ajax destijds de Champions League gewonnen , ja iedere verdediger die destijds huivert
voor wie ? ja de topspits Patrick Kluivert.

De tijd van de Discman ,
van Ronaldo ja die andere voetballer destijds uit Brazilie hij was destijds de beste van hem was iedereen fan .

De meisjes opgegroeid met de echte samenstelling van K3 hoe het toen nog was ,
Ja die Karbonkel uit Ik Mik Loreland
nachtmerries voor kinderen in geheel Nederland .
Ja als kind je huisdier voeren ,
tot het programma Koekeloere .

We zullen het nooit vergeten ,
en het over jaren nog goed weten !!!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘90's’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.