Liefde deed pijn

Roel van Ekeris

Liefde deed pijn
Het is littekenvenijn
Een hart dat niet sterk is
Afstoten maar ook gemis

Tijd nodig hebben
Geleidelijk wegebben
Het leven is je leer
Maar je voelt telkens na-zeer

Sommigen denken aan geluk
Maar innerlijk zit je nog stuk
Je wilt het verteren door relativeren
Gemoedsrust terug laten keren

Liefde doet zo zeer
Voelt nog zo teer
Je weet wat vergoed
En in je gedachte verzoet

Het gouden randje van loslaten
Dingen van je af kunnen praten
Het mag splijten en slijten
Mensen hebben je vaak troost geschonken
Een knipoog met lach hebben moed geschonken

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Liefde deed pijn’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.