17 maanden

Laura Kersten

Het kostte 17 maanden
Bloemen worden vroegtijdig uit de wei getrokken
Totaal onverwacht
en met brute kracht
Niet meer denkend aan haar gouden lokken

Muren raken beschadigd
Besmeurd, begooid en volgekrast
Donkere kamers
Een vloer bedekt met stukjes glas

Harde klanken worden uitgebracht
Uitspattingen als stukjes verf
onder een pas gewitte muur
Op een reactie wordt nog steeds gewacht
Niet meer denkend aan haar op den duur

Vergeten wat invloed heeft
en wat niet
Een rustige ademhaling wordt ruw wakker gemaakt
Ogen wijd open
Maar helderheid is niet wat ze ziet

Het kostte 17 maanden
Al voelt het soms slechts een paar seconden
Verraden door de wijzers op de plaat
17 maanden
Sinds jij bent vertrokken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Laura Kersten (Actief sinds: 01-02-2020)

Informatie bij het gedicht

Een scheiding beschreven uit het perspectief van het kind en de moeder

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘17 maanden’ van Laura Kersten zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.