INLOGGEN
«»

het grote rugzakspel

HET GROTE RUGZAKSPEL ( enkel voor volwassenen)
Je mag uit een aantal figuurtjes kiezen : oa de macho, de steenezel of het gestrande schip.
Maar mijn alltime favoriet is vast en zeker de geplukte kip .
Bij aanvang van het spel krijgt ieder een even grote rugzak opgebonden
Ook al zal later blijken dat niet iedereen het even eerlijk heeft gevonden
Met je basistalent bepaal je hoe snel je rent
maar pas op ! elke keer je voorbij een nieuwe start komt ,krijgt je rugzak extra gewicht
Velen denken dat ze het wel kunnen dragen maar zijn er toch onder gezwicht.
Soms kom je met een andere speler op hetzelfde vakje terecht
Het lijkt dan soms een goed idee om ieders ballast gelijk te verdelen.
maar let goed op dat het niet eindigt in een gevecht,
als die persoon blijkt te hebben verzonnen en veel zwaarder is begonnen.
Zie je een uitwisseling niet zitten dan trek je je pauzekaart,
de andere zal misschien morren maar al snel zal je zien dat ie verder vaart
Is dit bordspel allemaal kommer en kwel?
Nee, soms kom je bij “kans” en heb je al eens “chance”
Dan kom je bij een persoon die de last van je schouders haalt
Die zich aanpast aan je tempo en niet over de zwaarte maalt
Wat de trip hard maakt zijn vooral die fortuinlijke personen
die door meer geluk dan wijsheid slechts wat pluimen in hun tas bekomen.
Zij menen dat de geluksgoden vooral goede mensen belonen,
je geen tegenslag hebt maar gewoon slecht hebt gespeeld
Dat je eigen domheid ervoor heeft gezorgd dat dit je werd toebedeeld.
Laat ons voor die personen vooral hopen dat het spel hen nooit tot bezinning zal nopen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Druppels
Actief sinds: 16-12-2014Informatie bij het gedicht:

enjoy Auteursrechten
Op dit gedicht ‘het grote rugzakspel’ van Druppels zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.