INLOGGEN
«»

BROCANTE

Ik ben op vakantie
in 't soort elegantie
dat in deze tijd voor iets staat:
de hoed aan de kapstok,
de voet van de staande klok,
't hout naast de haard steeds paraat,

de deur naar de avond,
gedachten wat schavend,
het avondmaal is nu net klaar,
de plakjes in repen,
het lichtje benepen,
de muur met seringen
en andere dingen,

de luiken nog open,
het vestje met knopen,
de sjaal en de jas van de haak,
en stilaan naar binnen,
de nacht kan beginnen,
de kamer pastel voor de vaak,

en dan komt de morgen,
die kan er voor zorgen
dat alles nog is als voorheen,
maar anders en rijper,
de nacht heeft als slijper
de punt wat verfijnd
zodat 't slijpsel verdwijnt

bij de plooien in 't potje
vanonder 't kalotje
voor 't proeven van deze croissant,
de boter nog beter,
baguettes aan de meter
en koffie en thee op brocante,

de tassen met bloemen,
het kan me niet boemmen,
maar ik vind dat schoon en geniet
van sfeer op vakantie
en 't soort elegantie,
de stijl van die dingen,
die moet je bezingen
omdat hij een tijdperk verslaat.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Inge Depauw
Actief sinds: 03-09-2020Informatie bij het gedicht:

Deze tekst kan beschouwd worden als een gedicht, maar is ook een lied waarvan u de partituur kan terugvinden op m'n website. Het maakt deel uit van tekst- en liedbundel MIX. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘BROCANTE’ van Inge Depauw zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.