INLOGGEN
«»

Huisje in de bergen

Huisje in de bergen
Alpenweide in de mist
Het huisje laat zich aan de bosrand verbergen
Een burlend hert als natuurcomponist

Sparren in half zicht
Een week zonnetje geeft tegenwicht
Reeën in een nevelrand
De houtstapel langzaam opgebrand

Prikkeldraad langs de alpenweide
Plukjes schapenhaar met volle dauw
Dassenpaadjes die door de jaren heen uitdijde
De herfst is kil en kou

Huisje in de bergen
Het haardvuur is knus en warm
Hout hakken zal veel inspanning vergen
De knusheid van een alpenfarm

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Huisje in de bergen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.