INLOGGEN
«»

Alpenweide

Het blazoen van weidegroen
Bloeiende alpenflora in het voorseizoen
Door imposante bergen omgeven
Rotsenpartijen door eeuwige sneeuw omgeven

Stromend water vanuit de bergen
Koeien met bellen in de verte als dwergen
Ze drinken uit een rotsige bergbeek
En jij die met verrekijker toekeek

Spaarzame coniferen op de alpenwei
Je hoort de kerkklokken van een abdij
Mediterende sferen die er samenstromen
Een geit is er naar je toegekomen

De alpenweide in het zachte groen
Een Apollovlinder is er de vlinderkampioen
De hooischuur waar het hooi ligt de drogen
Het landschap maakt je bevlogen

Roel van EkerisĀ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Alpenweide’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.