INLOGGEN
«»

Je hebt maar weinig nodig

Een vakantie is nuttig om relativeren grondig
te leren Wat heeft een mens weinig nodig om
prettig te leven, zo ga je constateren

Omringd door mooie natuur, in je behaaglijke
stenen bungalow vindt je eenvoudige, doch
stevige bedden

Een simpele eettafel, wat stoelen Als 'luxe'
wel een koelkast Buiten een rieten bank om
wat zon te pakken

De heersende stilte en rust doen je ontspannen
gaan Het hoogstnodige aan kleding trek je dan
aan

In de verte roept jou een vogel luid
Even schrik je van het wat harde geluid
Je drinkt buiten de koffie en geniet tot de

schemering
De schoenen zijn uit Hoogstens lees je
zolang het nog gaat een magazine en bladert
wat door

De buitenlucht doet zich gelden, je krijgt slaap
Je zoekt enige tijd later je bed maar op; gaap...

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Je hebt maar weinig nodig’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.