INLOGGEN
«»

Voorlezen aan zee

Vlak boven het water
blijft de zon hangen
De oude mensen kijken
met romantische gevoelens

naar ons op de rotsen
waar we elkaar voorlezen
Zij zien de mieren niet
alleen onze jonge lichamen
en ze denken de hagedissen erbij

Op zee klinkt een misthoorn
maar er is niets te zien
tot ineens om ons heen
de badgasten op de blokken beton
worden wie ze leken te zijn:

schimmen die zich koesteren
in de warmte op hun huid
Ze draaien zich om en wachten
slapend op de zon

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Umag, Kroatie, september 1988 -- Bundel 'WoefWoef' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Voorlezen aan zee’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.