INLOGGEN
«»

Keulen, 1966

Met mijn Moped brommer
haalde ik ruim veertig per uur
in één dag naar Utrecht
moest dus wel lukken

Over de Deutsche Bondswegen
Kreis Köln, Kreis Krefeld,
Kreis Mönchengladbach
eerst door het stinkende
Leverkusen, de hoofdpijnfabriek
van het Ruhrgebied

De jeugdherbergvader
eenarmig met gitaar
zong me wakker
’s ochtends vroeg in de slaapzaal

In hem leefde de oorlog
een gehavend lichaam
de gebiedende wijs
als tweede natuur

Ik liet het achter me
onderweg naar mijn eigen Dom!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jose van Rosmalen
Actief sinds: 21-11-2014Informatie bij het gedicht:

gedicht over tocht van Keulen naar Utrecht en mijn herinneringen daaraan Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Keulen, 1966’ van Jose van Rosmalen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.