INLOGGEN
«»

Wereldstad

In de onderaardse slang
die wereldsteden verbindt
zie ik de stations van mijn dromen
Newski Prospekt, Ile de la Cité,
Times Square, Gamla Stan

Ik lees over de witte nachten van st. Petersburg
ruik de geur van de Seine
hoor de muziek van 42nd Street
zie de paleizen van de Zweedse koningen

Bij de Leuvehaven stap ik uit
en loop over de Erasmusbrug
vol van mijn wereldstad!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jose van Rosmalen
Actief sinds: 21-11-2014Informatie bij het gedicht:

gedicht over reizen met de metro en over wereldsteden, waaronder Rotterdam Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wereldstad’ van Jose van Rosmalen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.