WACHTEND ANTWOORD

Han Messie

O _ Lieve Heer
waarom worden de landen
Syrië en Turkije
door mateloze ellende
beroerd met aardbevingen?

wordt U uitgedaagd
door Uw bestrijder
steeds rond loerende Satan?

laat Uw machtige hand
alle kracht schenken
aan hen die hulp verlenen
aan de arme berooiden
getroffen door
dit vreselijke gebeuren

de wegen van de Hemel
zin voor ons stervelingen
geheimzinnig onvatbaar
maar hebben een bestemming
wellicht zullen we
na 't aardse leven en zwoegen
meer begrip hebben
voor leed en tegenspoed
die de wereld mee moest maken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘WACHTEND ANTWOORD’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.