INLOGGEN
«»

Die verslagen man die ik zag...

De man die ik verslagen zag op uitsluitend
puinhopen gehurkt...
De handen moedeloos voor het gezicht,
in leven in een tranendal maar de zijne zijn
op!

Eigenlijk wil hij niet meer, waarom zou hij ook?
Alle familieleden verloren, meer dan vijftig in
getal De grens is bereikt van wat hij verder nog
verdragen kan en wil Ik zie dit alles op de
vertrouwde t.v.: moet en mag ik dan zeggen,
kom óp grabbel jezelf bij elkaar!

Ik zou niet durven Wat rest is respectvol zwijgen,
die zo ver daar vandaan woont De girostortingen
lossen ons medeleven voor het moment kortstondig
wat op.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Die verslagen man die ik zag...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.