INLOGGEN
«»

Een wereld vol geweld.

U bent onze Vredevorst
in een wereld vol geweld,
vol van woede en agressie
waar alleen de sterkste telt.

Vrede geeft U en Vrede laat U
niet zoals de wereld geeft,
want daar is wanhoop en ellende
en oorlog waardoor alles beeft.

Maar U bent toch juist gekomen
voor verzoening en voor rust,
voor vergeving van de zonden
en niet op oorlogen belust.

Heer erbarm U, wees genadig
zie hoe onze wereld lijdt
er heerst oorlog en verschrikking
wat diep in mensenharten snijdt.

Hoor ons bidden en ons smeken
bescherm de mensen in hun nood,
bescherm hen voor de vijand
red hen van de dood!

En de toestand in de wereld
is reeds lang voorzegd,
maar als de Vredevorst zal komen
wordt de boze 't zwijgen opgelegd!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-03-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een wereld vol geweld.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.