Watersnoodramp 1953 en nu...

Dakoyria

Niet dat het ook maar enigszins te vergelijken viel;
de watersnoodramp van 1953 en die van nu,
nieuwe stiel!
In mijn toenmalige slaapkamer, het allerhoogste
punt, huisden mij volkomen vreemde mensen.....
Zes jaren telde ik

Mijn vader die alle nieuws naarstig verzamelde,
kranten uitploos en voor zover dat kon,
zorgvuldig opborg..... Heel veel angst om familie
op de Zuid-Hollandse eilanden die er niet om
loog

Die extreme angst, vooral dat bleef me zo bij,
vandaag de dag opnieuw aan de orde en
aanzienlijk beter geinformeerd zijn dan wij!
Wat blijft is het meeleven met getroffen mensen,
zij hebben eronder te lijden en vooralsnog niet
wij! Dat noodnummer, zou het echt helpen?
Vliegensvlug in het leven geroepen, alle steun
verdienen zij.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Watersnoodramp 1953 en nu...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.