De oorlog en corona

Dakoyria

Hoe zullen zij zich nu voelen die bewust
de laatste wereldoorlog moesten ondergaan?
In mei bevrijd, de data verspreid, volop al het
voorjaar..... dat vanzelf niet wachtte

Daarvoor nergens vrij kunnen gaan en staan
Ikzelf was dan geen slachtoffer Hooguit ken
ik de ouder- en familieverhalen Een glimp van
die tijd mocht ik opvangen, naar inzicht vertalen

Is het huidige corona virus daar nu ver vandaan?

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De oorlog en corona’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.