INLOGGEN
«»

Het Corona

Het Corona

Eenzaam wandel ik in mijn gedachten
Waar zijn mijn buren die op mij wachtten
Waar zijn mijn vrienden die mij toelachten
Waar zijn mijn rivalen die mij verachtten

Ik loop verlaten op straat en kijk om me heen
Ik zie op anderhalve meter er geen een
Misschien om de hoek of bij een grauwe grafsteen
Misschien toch thuis gebleven, zoals iedereen

Dan loop ik naargeestig langs de stille huizen
Dan kijk ik waar contactarme mensen huizen
Dan ga ik naar supermarkten en eethuizen
Dan boodschap ik en breng eten naar tehuizen

Weer thuis gekomen, vol van verdriet en tranen
Kan niet wachten tot het leidt in goede banen
Samen moet wat gebeuren
Samen elkaar opbeuren

Paul Duyvesteyn, 19 maart 2020

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn
Actief sinds: 11-03-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het Corona’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.