Australië's kracht ondanks branden

Dakoyria

Je staat versteld van de kracht van het leven
Australië's bosbranden deden iedereen beven
Talloze dieren hopeloos in het nauw
Mensen verlieten woningen, heel erg gauw

Een zwart geblakerde massa die je niet zien
wou
En tóch ontspruit daar weer voorzichtig enig
groen
De onvoorstelbare levenskracht van bomen
en struiken, die het zomaar weer 'doen'

Meerdere generaties moeten misschien
langdurig geduld betrachten voordat het leven
hen weer volop toelachte!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Australië's kracht ondanks branden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.