Aanslag in Sri Lanka

yvette Vanavermaete

Honderden gingen naar de mis
maar, O God ,wat ging daar mis?
Zelfmoordterroristen drongen binnen
en verzetten met bompakketten hun zinnen

mensen rennen om zich te verschuilen
geschreeuw,geroep, kinderen die huilen
acht explosies verspreid over het land
zetten de paasvreugde aan de kant.

onschuldige mensen zijn getroffen
door bommen die ontploffen
Families gebroken.... Gebouwen vergaan
Paasvreugde in Sri Lanka gedaan.

Waarom moeten we dit beleven?
Kan men nu nooit in vriendschap samenleven
Geen bommen of vechtende mensen,
Dat zijn voor velen hun grootste wensen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

yvette Vanavermaete (Actief sinds: 23-03-2019)

Informatie bij het gedicht

Sri Lanka werd op Paasdag ( 31/04/2019) door acht aanslagen getroffen. Bij drie kerken en meerdere hotels gingen explosieven af. Meer dan driehonderd mensen kwamen om het leven, en 500 geraakten gewond.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aanslag in Sri Lanka ’ van yvette Vanavermaete zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.