INLOGGEN
«»

MH17-monument geopend

Het MH17-monument is voor werkelijk álle
slachtoffers bestemd Straks wordt het omringd
door een gegroeid bos
Namen bij bomen vermeld, kom je ooit ervan los?

Stijlvol en waardig werd het geopend; soms, bij
nabestaanden tranen lopend Met vaak verstikte
stem namen noemend van geliefden, haar en hem.

Mijzelf gaf het een wat ongemakkelijk gevoel,
zomaar gade slaand vanuit een luie stoel.....
Wél meevoelend in het intense verdriet
Dit begríjpen? Nee, dat kan ik totaal dus niet!

Dat het geheel maar iets van troost moge bieden
Zovele gezinnen zomaar wég en ook individuele
lieden
De bemanning, ga zo maar door Zelfs babies naar
ik nog hoor.

Ik ontroer bij zoveel leed Vanzelfsprekend dat je
nooit vergeet.....
De schuldvraag: een heikele klus Wanneer
eindelijk straf voor de verantwoordelijken dus?

Een alleszins gerechtvaardigd verlangen om te
willen wéten
Zovele mensenlevens en om feitelijk wát?
Om echt nooit meer te vergeten!

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘MH17-monument geopend’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.